Kranbilar

Grunden för Trädplockarens arbete är att plocka ner träd med hjälp av en motorsåg monterad på en lastbilskran. Detta ställer givetvis stora krav på kranen, både lång räckvidd och stor lyftförmåga behövs för att plocka ner de största träden.

Nu kan man naturligtvis göra mycket annat med dessa kranbilar än att fälla träd och Trädplockaren jobbar med en mängd olika uppdrag. Vi gräver och lägger ut grusmaterial med skopa, vi monterar hela hus, vi lyfter tungt, högt och långt in för takläggare, vi fraktar byggmaterial till och från arbetsplatser och mycket annat.

Vi har idag fem kranbilar med rejäl kapacitet. Längsta räckvidd är 38 meter. Största storlek är 66 tonmeter. Förutom motorsågen kan kranarna utrustas med skopa och grip, även på jibben. Vi har skräpbask, lyftok, personkorg och en mängd  andra tillbehör. Dessutom har vi chaufförer som verkligen går in för sitt uppdrag. Prova oss du med!

Bilderna du ser här är ett litet urval av vad vi gör. På vår Facebook-sida hittar du massor med bilder från vår vardag. Besök oss gärna, du behöver inget Facebook-konto för att bara titta på sidan.